Rehabilitace Rehasport

Jak správně rehabilitovat – 1. díl: Chůze o berlích

Fyzioterapeuti z rehabilitace Rehasport natáčejí cyklus videí „Jak správně rehabilitovat“. Tato videa Vám pomohou a poradí jak můžete správně rehabilitovat po úrazech, operacích atd. sami doma. Ne vždy se k Vám totiž v nemocnicích či jiných rehabilitačních ústavech všechny informace a rady dostanou. Proto sledujte náš kanál na youtube.com ať Vám neunikne žádný díl.

1. díl Chůze o berlích

V tomto díle se dozvíte jak správně chodit o berlích (po rovině i do schodů) po operacích či úrazech dolních končetin. Naučíte se jak správně nastavit berle před samotnou chůzí. Poukáže se zde i na chyby, kterých se lidé při chůzi s berlemi často dopouštějí.

V úvodním díle z cyklu “Jak správně rehabilitovat” si představíme chůzi o berlích. Jde totiž o součást rehabilitace, která čeká téměř každého po úraze či operaci na dolní končetině. Fyzioterapeuti z Rehabilitace Rehasport vám ukáží jak na to. Naučí vás bezchybné provedení všech variant chůze po rovině i po schodech, včetně správného nastavení výšky berlí. Také se dozvíte nejčastější chyby, kterých se lidé při chůzi o berlích dopouštějí, protože o správném stereotypu, nebyli nikým instruováni.

Veškeré informace o rehabilitaci Rehasport naleznete na
http://rehabilitace.rehasport.cz/

Všechny produkty potřebné pro rehabilitaci naleznete na
https://www.rehabilitacnipomucky.cz/

Obsah videa:

0:29 – úvod a seznámení
1:45 – nastavení správné výšky berlí
2:21 – chůze o berlích po rovině
3:16 – zdravá noha před operovanou
3:48 – střídavá chůze o berlích
4:18 – chůze o jedné berli
5:05 – chůze o berlích ze schodů
5:55 – chůze o berlích do schodů
6:52 – závěr a pozvánka na další díl